Udruga za rad s mladima Breza iz Osijeka djeluje 17 godina u području rada s djecom i mladima kroz pružanje socijalnih usluga, provođenje aktivnosti i projekata te brojnih edukacija namijenjenih djeci, mladima i stručnim djelatnicima.

Jedna od usluga koju pružaju od prošle školske godine je i produženi boravak za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole Nikole Andrića iz Vukovara koja su im upućena od strane stručnih službi škole, a po preporuci centra za socijalnu skrb.
Obzirom da se radi o 15 djece koja su u riziku od siromaštva i isključenosti i dolaze iz socijalno i ekonomsko ugroženih mnogočlanih obitelji te su nerijetko i gladna, u sklopu škole pružaju im tjednu podršku u vidu pomoći u učenju i pisanju zadaća, u razvijanju socijalnih vještina, stjecanju povjerenja u sebe i druge, stvaranju pozitivne slike o sebi, jačanju samopouzdanja, vještina rješavanja sukoba, komunikacijskih vještina, gradnje uzajamnog povjerenja i podrške te im osiguravaju jedan topli obrok.
U sklopu programa, odlučili su unajmiti kuću u kojoj će se djeca od 1. listopada 2018. moći okupati i oprati svoje rublje (nepostojanje kupaonice kod kuće), uz podršku napraviti i pojesti topli obrok, kvalitetno iskoristiti slobodno vrijeme (umjesto lutanja ulicom), osjećati se sigurno, prihvaćeno i voljeno te dobiti model obiteljskog doma koji nemaju kod kuće. Ujedno zadovoljavanjem njihovih osnovnih životnih potreba (koje ne mogu ostvariti u svojim primarnim obiteljima) rade na sprječavanju da djeca budu izuzeta iz obitelji i smještena u dječje domove.
Radi poboljšanja kvalitete programa boravka, a i uključivanje lokalne zajednice u program, žele uključiti dva/ije volontera/ke s područja grada Vukovara koji bi htjeli raditi s djecom i sudjelovati u njihovom obrazovno – odgojnom procesu.
Volonterski angažman bi obuhvaćao tri sata jednom do dva puta tjedno, a uključuje: pomoć u učenju, kreativan rad, pomoć u pripremanju obroka, pratnja od i do škole.
Svi zainteresirani volonteri mogu se prijaviti do 15.10.2018. putem e-maila: udruga.breza@gmail.com
Osoba za kontakt:
Lana Gorianzky – 091 7266 211