Volonterski centar Osijek predstavlja revidirani priručnik “Generacija za V – Zašto i kako organizirati volonterske programe u ustanovama odgoja i obrazovanja?

Priručnik „Generacija za V“ svoje prvo izdanje doživio je 2011. godine s ciljem poticanja sustavnog odgoja i obrazovanja za aktivni angažman u zajednici. Namijenjen je stručnjacima i nastavnicima u sustavu obrazovanja kao i organizacijama civilnoga društva usmjerenima na suradnju sa školama, koji kroz svoj rad s djecom i mladima pronađu motivaciju kreirati poticajno okruženje za uključivanje djece i mladih u volonterske aktivnosti i uspostavljati dvosmjeran odnos škole i zajednice.

Novo izdanje priručnika donosi nova saznanja i trendove razvoja volonterstva, ulogu odgojno-obrazovne ustanove kao organizatora volontiranja učenika, ključne korake u planiranju, postavljanju i vođenju uspješnog programa školskog volontiranja, primjere dobre prakse kao i savjete na koji način povezati volonterska iskustva učenika s obrazovnim ciljevima i ishodima učenja.

Priručnik možete preuzeti ovdje.

Izvor: Volonterski centar Osijek
Volontiranje je navika srca!